جوش آرگون

جوش آرگون

 

آرگون از واژه یونانی به معنی تنبل گرفته شده است.گاز آرگون گازی بی بو و بی رنگ است، که تحت ولتاژ بالارنگش متمایل به آبی روشن می شود.
گازآرگون بسیار ساکن و ناشناخته در ترکیبات شیمیایی است.
آرگون در مقدار کمی از اتمسفر موجود است این گاز، به حالت عادی در آزمایشگاه ها حمل نمی شوند بلکه به صورت سیلندرهایی تحت فشار استفاده می شوند.

 

کاربرد گاز آرگون

 

جوش آرگون

گاز آرگون از تقطیر جز به جز هوای مایع به دست می آید و اتمسفر زمین حاوی 0.94 % آرگون است. گاز آرگون توانایی حلالیت در آب را دارا می باشد و مانند گاز اکسیژن که در آب حل می شود آرگون نیز در آب حل می شود.

این گاز به هر دو صورت مایع و گاز موجود می باشد. آرگون گازی بی اثر است و ترکیب شیمایی مخصوصی تا به امروز از این عنصر شناخته نشده است.

موارد استفاده گازهای آرگون در لامپ های الکتریکی و فلورسانس با فشار 400 پاسکال و در صنایع عکاسی و لامپ های گرم و مشتعل مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین آرگون به دلیل اینکه یک گاز بی اثر است در جوشکاری برقی و نیز برش کاری استفاده می شود و نیز به عنوان روکش در تولیدات تیتانیوم و دیگر عناصر واکنش دهنده مورد استفاده قرار می گیرد و عاملی حفاظتی جهت رشد کریستال های ژرمانیوم و سیلیسیوم می باشد.

 

جوشکاری آرگون چیست

 

جوش آرگون

 

آرگون نوعی گاز است که به طور عادی غیر سمی است و خطر چندانی برای افراد ندارد. این گاز در کنار اکسیژن و حرارت سمی و خطرناک می شود.
بهره گیری از گاز آرگون جهت جوش دادن قطعه ها به هم را جوشکاری با آرگون می گویند.

این روش در صنایع جهت جوش دادن قوس تنگستن کاربرد بسیاری دارد. در این عملیات بین دو الکترود تخلیه بارهای الکتریکی انجام می گیرد.
این عمل موجب یونیزه شدن گاز آرگون می گردد. در این روش جوشکاری حرارت بسیار بالا تا 20000 درجه سانتی گراد ایجاد می شود!

 

موارد استفاده از جوش آرگون

 

جوش آرگون

 

جوش آرگون در اتصال لوله های تحت فشار، استفاده فراوانی دارد جهت جوش دادن صفحه های نازک و ظریف از این روش جوشکاری استفاده می کنند.
به دلیل مهم و خطرناک بودن این نوع جوشکاری، جوشکار متخصص در این زمینه تنها کسی است که می تواند از جوش آرگون استفاده نماید.

 

برای دیدن خدمات جوش تخصصی (آندره) لطفا کلیک نمایید

 

این حرفه احتیاج به تخصص و تجربه بسیاری دارد. متداول ترین موارد کاربردی از آرگون در جوشکاری مس و  نیز در جوشکاری آلومینیوم است.همچنین در صنایع دریایی و صنایع پتروشیمی و تولید تجهیزات نظامی از جوشکاری با گاز آرگون استفاده می شود.

مزیت جوش آرگون

مزیت اصلی جوش آرگون نسبت به روش‌های جوشکاری سنتی، کنترل الکترونیکی سریع و بهتری است که صورت می گیرد.
این روش جهت جوشکاری فلزهای نرم، مانند آلومینیوم مناسب می باشد و همچنین در صنایع خودروسازی مرسوم می باشد، به دلیل اینکه جوش‌های تمیزی ایجاد می ‌کند و سرعت بسیار بالایی هم دارا می باشد.

  • به دلیل این که تزریق فلز پرکننده از خارج قوس اجرا می شود اغتشاشی در جریان قوس ایجاد نمی شود و این موجب می شود تا کیفیت فلز جوش بالاتر رود.
  • به علت عدم وجود دود و سرباره و جرقه، ناحیه قوس و حوضچه مذاب کاملا واضح دیده می شود.
  • در این جوشکاری،امکان جوشکاری فلزهای رنگین و ورق های نازک با دقت بسیار بالا وجود دارد.
  • بهره‌ وری بالا
  • احتیاج به کمترین پاک سازی
  • قادر به جوشکاری ورق‌های فلزی در همه وضعیت‌های مختلف
  • امکان اجرای جوشکاری در مدت زیاد و بدون ‌وقفه
  • انجام جوشکاری رسوبی با کیفیت بالا
  • قابلیت اتصال تنوع وسیعی از فلزات در ضخامت‌های گوناگون
  • قابلیت جوشکاری در همه وضعیت‌ها
  • مهره‌ جوش مناسب
  • پاشش کمترین مقدار مواد مذاب به سطح
  • جوشکاری آرگون به دلیل ظرافت جوش، بیشتر جهت کارهای زینتی و ظریف کاری استفاده می شود.

جوش آرگون

 

عوارض جوشکاری آرگون

جوشکاری آرگون، عوارض جانبی ای زیادی دارد که می تواند بر سلامت فیزیکی افراد لطمه وارد کند.اثر طولانی مدت جوشکاری آرگون در کار با بخار متریال خطرناک مانند کرومو  کادمیوم و بریلیوم و ارسنیک و نیکل که در دود جوشکاری با این مواد وجود دارد باعث مشکل ریوی و حنجره و یا مجاری ادراری می شود.

همچنین مشکلات شدید تنفسى مانند و آسم و التهاب و کاهش حجم ریه ها و رسوب غبار و برونشیت و مشکلات قلبی و پوستی و شنوایی و گوارشی مانند التهاب معده و روده و نیز اثنی عشر و آسیب های کلیوی و…از عوارض طولانی مدت جوشکاری با آرگون است.

گرما زیاد در جوشکاری آرگون

 

جوش آرگون

گرمای زیاد در جوشکاری می تواند باعث سوختگی شود. سوختگی و آسیب های چشمی می تواند به دلیل مواد مذاب و قطعه های فلز و جرقه و الکترود های داغ باشد.
همچنین دمای زیاد و نیز مدت طولانی در این گرما، باعث گرمازدگی شدید می شود.
جوشکارهای آرگون باید از علایم گرمازدگی مانند حس خستگی و سرگیجه و تهوع و درد شکمی و..اطلاع داشته باشند و درصورت بروز علایم فوق به پزشک مراجعه نمایند.

 

تجهیزات مورد احتیاج در جوشکاری آرگون

 

جوش آرگون

 

  • منبع تغذیه :در عملیات جوشکاری آرگون از هر دو مدل مولد جریان برق مستقیم ( DC)  و یا متناوب(AC) می توان استفاده کرد. منبع های قدرت معمولا ترانسفورماتور یا یکسوساز یا ژنراتور می باشند.
  • سیلندر گاز : محافظ کپسول فلزی شامل گاز محافظ است. فشار گاز داخل کپسول در موقع پر بودن حدود150 تا 200 bar است.
  • رگولاتورها :جهت کم کردن فشار خروجی گاز کپسول و تنظیم مقدار خروجی گاز محافظ، از مشعل استفاده می شود. به طور معمول میزان دبی گاز مصرفی وابسته به نوع شکل اتصال و زاویه مشعل و نوع نازل و نیز شماره سرامیکی می باشد و محدوده آن 3 الی 8 لیتر بر دقیقه می‌باشد.
  • شیلنگ و بستهای گاز :شیلنگ و بستهای گاز، جهت هدایت گاز محافظ از سیلندر به سوی مشعل کاربرد دارند.
  • مشعل مخصوص جوشکاری: مشعل جوشکاری آرگون، در حقیقت جریان برق را که از رکتیفایر به واسطه کابل می‌آید را به سوی الکترود تنگستن هدایت می کند و نیز گاز محافظ را به ناحیه قوس و حوضچه مذاب روانه می‌کند.مشعل‌ها به طور کلی به کمک آب یا هوا خنک می‌شوند. مشعل‌هایی که استفاده آن‌ها در جریانهای کم و کوتاه مدت است، به کمک هوا و جریان گاز محافظ خنک می‌شوند.ولی مشعل‌هایی که درجریان های بالا و بلند مدت استفاده می شوند، به کمک گردش آب خنک می‌شوند زیرا به دلیل گرمای زیاد که در جوشکاری با آمپر بالا به وجود می‌آید، گاز محافظ به تنهایی توانایی خنک کردن مشعل را ندارد.
  • الکترود تنگستن :الکترودهای تنگستن که در عملیات جوش آرگون به کار می‌روند، در گروه الکترودهای ذوب نشدنی قرار دارد.

 

 

 

 

منبع : https://weldingmastermind.com/